Chercheur Notant des Données dans son Cahier
défenses naturelles

ZENDIUMS
HISTORIA

ZENDIUMS
HISTORIA

ZENDIUM – I FRAMKANT INOM MUNVÅRD

Zendium har sina rötter i Skandinavien och lanserades första gången 1979. När Zendium lanserades representerade varumärket en helt ny metod inom munvård: att boosta munnens naturliga skydd. Än idag fortsätter Zendium att vara i framkant inom biovetenskap genom att vi fortsätter att upptäcka mer om tandkrämens positiva effekter i munnen.

Zendium-tandkräm
line5-1
bioscience scandinave

EN BANBRYTANDE
UPPTÄCKT

Det var mikrobiologen Henk Hoogendoorn som fick idén till Zendium, när han forskade kring salivens anmärkningsvärda naturliga skydd mot infektioner och sjukdomar. Han påvisade att reaktioner med enzymer ledde till bildandet av naturligt antibakteriella ämnen som skyddar mot sjukdomsalstrande bakterier i plack.2

line5-2
Tubes à Essai avec Enzymes et Protéines

ATT HITTA DEN OPTIMALA BALANSEN

Dr. Hoogendoorns teorier gick ut på att en tandkräm med rätt kombination av enzymer och proteiner kunde stärka munnens naturliga skydd mot bakterier.3,4 Hans formula förfinades och testades tills han hittade den optimala balansen: ett banbrytande tandkräm som hette Zendium. Idag har vetenskapliga framsteg inklusive "Next-Generation Sequencing" möjliggjort för oss att upptäcka mer kring de positiva effekterna som Zendium har på de bakteriella arterna i munnen.5

line5-3
Carte de la Scandinavie

ZENDIUM – DET MEST PÅLITLIGA VARUMÄRKET*

Zendium har en lång historia i Skandinavien med totalT 35 års publicerad forskning, och har blivit deT mest betrodda munvårdsvarumärket i regionen.6* Vi vet nu att ett mikrobiom i balans är nyckeln till hälsa.7

Vårt mål är att få en djupare förståelse för det orala mikrobiomet och leverera produkter som skapar ett naturligt skydd för munnen.

*Baserat på en undersökning bland 608 tandläkare i Sverige, Danmark og Norge 2015

Referenser

  1. van ‘t Hof W, et al. Monogr Oral Sci 2014; 24:40–51;
  2. Hoogendoorn H, et al. Caries Res 1977;11:77–84;
  3. Rotgans J, et al. Caries Res 1977:11:123–124;
  4. Rotgans J & Hoogendoorn H. Caries Res 1979;13:144–149;
  5. Adams SE, et al. Sci Rep 2017; 7:43344;
  6. Unilever, data on file;
  7. Kilian M, et al. Br Dent J. 2016; 221(10):657–666.
Back to top