zendium products

VILKA VI ÄR

 

 

researcher with microscope

BANBRYTANDE FORSKNING MED INSPIRATION FRÅN NATUREN

På den tiden (liksom nu) handlade tandkräm om att bekämpa bakterier. Doktor Henk upptäckte att munnen har ett naturligt försvar, med ett system av enzymer och proteiner som balanserar bakterierna. Han skapade Zendium för att stärka det systemet – inte bekämpa det.

 

 

keep reading

VÅRT MÅL

Vi vill förändra världens sätt att se på munhälsa. Stärka sambandet mellan det orala mikrobiomet och resten av kroppen. Och skydda din mun genom alla stadier i livet.

 

 

zendium bacteria

SÅ HÄR FUNGERAR ZENDIUM

Zendium bidrar till att balansera de goda och dåliga bakterierna i munnen för att stärka ditt orala mikrobiom. Resultatet? Det är kliniskt bevisat att Zendium förbättrar tandköttshälsan samtidigt som Zendium är mer skonsam än tandkräm som innehåller SLS*.

*Mer skonsam på mjukvävnader, 30 minuter efter användning. Kliniskt bevisad, Storbritannien 2016, n = 30

 

 

zendium products

VAD INNEHÅLLER VÅRA TANDKRÄMER?

Vår formula skyddar din mun på ett naturligt sätt genom att stärka ditt orala mikrobiom*.  Vi använder några av de enzymer och proteiner som finns naturligt i saliven för att hjälpa de goda bakterierna att frodas, samtidigt som vår formula utan SLS och med milda smaker värnar din muns ömtåliga vävnader.

*Avser tandköttshälsa och de tandköttsproblem som kopplas till bakterier i dentala plack, vilka förändrades signifikant under en 14 veckor lång klinisk studie med 102 deltagare.

 

 

zendium bacteria

MILD FÖR DIN MUN & PLANETEN

Vi använder > 60 % växtbaserad bioplast i våra återvinningsbara tandkrämstuber. Våra tandborstar och munsköljprodukter är producerade av > 90 % återvunnen plast och våra förpackningar är tillverkade av 90 % återvunnen kartong. Våra tandkrämer har en lågskummande formula vilket innebär mindre sköljning och mindre vattenförbrukning.