Ingredienser i Zendium tandkräm

Få reda på vad vi innehåller

Våra ingredienser

Din mun har redan ett naturligt fantastiskt försvarssystem. Vi bara ger det en stärkande puff. Våra ingredienser är noggrant utvalda för att förstärka din muns naturliga försvarsstyrka. De samarbetar med och värnar dess ömtåliga ekosystem.

zendiums prebiotiska effekt boostar goda bakterier

PREBIOTISK EFFEKT

Förbättrar din muns mikrobiom

zendium naturliga enzymer

100 % NATURLIGA ENZYMER

Stärker den naturliga munhälsan

zendium tandkräm utan SLS

UTAN SLS

Inga skarpa skummedel

Våra ingredienser

Läs om de noggrant utvalda ingredienser som vi använder i våra produkter för ett naturligt skydd av munnen.

 • Ingrediens

  Vad den gör

  Amyloglucosidase

  Amyloglukosidas är ett naturligt enzym som boostar de goda bakterierna i din mun. En del av enzymsystemet. 

  Colostrum

  Kolostrum* är ett protein utvecklat ur den allra första mjölken* som kon ger efter kalvning. Innehåller unika beståndsdelar som även finns naturligt i mänsklig saliv och främjar munnens naturliga immunsystem.

  Glucose Oxidase

  Glukosoxidas är ett naturligt enzym som boostar de goda bakterierna i din mun. En del av enzymsystemet.

  Lactoferrin

  Laktoferrin* är ett protein som finns i komjölk* och även naturligt i mänsklig saliv. Verkar antibakteriellt och förhindrar skadliga bakterier från att trivas i munnen genom att avlägsna deras förråd av järn. En del av enzym- och proteinsystemet.

  Lactoperoxidase

  Laktoperoxidas* är ett enzym som finns naturligt i saliven och som vi får från komjölk*. Det verkar antibakteriellt och samverkar med Potassium Thiocyanate för att boosta de goda bakterierna i din mun. En del av enzym- och proteinsystemet.

  Lysozyme

  Lysozym* är ett protein som finns i äggvitor* från höns och även naturligt i mänsklig saliv. Det verkar antibakteriellt och försvagar skadliga bakterier genom att bryta ner deras försvar. En del av enzym- och proteinsystemet.

  Potassium Thiocyanate

  Potassium Thiocyanate samverkar med laktoperoxidassystemet för att boosta de goda bakterierna i din mun.

  Sodium Fluoride

  Natriumfluorid bidrar till att stärka emaljen som skyddar dina tänder mot hål. Vi använder 1 450 ppm natriumfluorid i våra tandkrämer för vuxna och 1 000 ppm i tandkrämer för barn – den mängd som tandläkare rekommenderar. 

  Zinc Gluconate

  Zinkglukonat framställs av naturliga ingredienser och hjälper proteiner och enzymer i din mun att boosta det orala mikrobiomet.   

  *VARNING: INNEHÅLLER ÄGG- OCH MJÖLKPROTEIN

  Varför innehåller Zendium MJÖLK- och ÄGG-proteiner?
  Zendiums aktiva ingredienser av enzymer och proteiner är kliniskt bevisade att boosta din muns goda bakterier. Vi använder naturliga källor för dessa aktiva ingredienser, och för vissa är de mest lämpade källorna ägg eller mjölk.

 • Ingrediens

  Vad den gör

  Aqua

  Vatten är en naturlig bas för Zendiums noggrant utvalda ingredienser.

  Carrageenan

  Karragenan, som finns i sjögräs, hjälper till att ge tandkrämen dess struktur – så att den håller ihop i tuben, men ändå går att klämma ut.

  Citric Acid

  Citronsyra finns naturligt i stärkelse och sockerarter, och samverkar med dinatriumfosfat för att balansera tandkrämens pH-värde och skapa en perfekt miljö så att de aktiva ingredienserna kan göra sitt jobb.

  Disodium Phosphate

  Dinatriumfosfat samverkar med citronsyra för att balansera tandkrämens pH-värde, och skapar en perfekt miljö så att de aktiva ingredienserna kan göra sitt jobb. 

  Glycerin

  Glycerin är utvunnet ur vegetabiliska oljor. Det håller kvar vattnet i tandkrämen och hjälper till att binda samman ingredienserna.

  Hydrated Silica

  Hydratiserad kiseldioxid är ett naturligt exfolierande ämne, som utvinns ur sand och som avlägsnar rester, plack och fläckar. Den typ av hydratiserad kiseldioxid vi använder gör att Zendium är skonsam mot tandemaljen.

  Sodium Benzoate

  Natriumbensoat är ett konserveringsmedel som bevarar din tandkräm genom att förhindra att mikroorganismer växer till.

  Sorbitol

  Sorbitol kommer från sädesslag som majs och vete. Det håller kvar vattnet i tandkrämen och hjälper till att binda samman ingredienserna.

  Steareth-30

  Steareth-30 är ett skummedel. Det är skonsammare mot tandköttet och kindernas insida än natriumlaurylsulfat (SLS) – det skummedel som finns i många tandkräm.

  Xanthan Gum

  Xantangummi är nn naturlig ingrediens som hjälper till att ge tandkrämen dess struktur – så att den håller ihop i tuben, men ändå går att klämma ut. 

 • Ingrediens

  Vad den gör

  Aroma

  Zendium har en mildare arom och smak än i de flesta tandkrämer, vilket gör att den passar även för de känsligaste munnarna.

  Sodium Saccharin

  Natriumsackarin är ett sötningsmedel som förstärker tandkrämens milda smak. 

  Cl77891

  En ingrediens som utvinns från mineraler och som bidrar till tandkrämens vithet.

NÄR DIN MUN BEHÖVER EXTRA OMSORG

Under vissa perioder av livet är våra munnar mer sårbara än vanligt. Zendium kan hjälpa dig igenom dem alla. 

 • Barn har tre gånger så många smaklökar som vuxna, så de är särskilt känsliga för starka smaker och skarpa skummedel som SLS. Zendium innehåller inte SLS, är lika skonsam som vatten, och har en mild smak, så det är sannolikt att barn ägnar längre tid åt tandborstningen.

 • Många kvinnor märker att deras smak förändras under graviditeten, vissa känner metallsmak i munnen. Hormonförändringar kan också göra att gravida kvinnor lättare drabbas av tandköttsproblem eller munsår. Det är kliniskt bevisat att Zendium förbättrar tandköttshälsan. Den har en mildare smak än de flesta andra tandkrämer, så att smakupplevelsen inte förvrängs.

 • När vi blir äldre krymper vårt tandkött och det bildas mindre mängd saliv – så det är sannolikt att vi drabbas av tandköttsproblem, sämre tänder eller muntorrhet. Vi tenderar också att ta läkemedel som begränsar salivflödet ytterligare. Det är kliniskt bevisat att Zendium förbättrar tandköttshälsan och den innehåller inte SLS – ett skummedel som kan orsaka muntorrhet.

 • Den som har diabetes löper högre risk att utveckla tandköttssjukdom, så det är en bra idé att använda tandkräm som fokuserar på tandköttshälsan. 100 % av dem som borstade tänderna med Zendium fick en bättre tandköttshälsa efter tre månader*.

  *Avser resultat från en studie om tandköttshälsa (Kina 2019) hos 109 personer efter 13 veckor.

 • Behandling mot cancer kan vara aggressiv, den skadar munnens mjukvävnader och gör dem inflammerade. Och i synnerhet kemoterapi kan orsaka muntorrhet. Zendium innehåller ett skonsamt skummedel som lindrar muntorrhet, har en mild smak och är mer skonsam än tandkräm som innehåller SLS skummedel.

 • Vissa läkemedel kan orsaka munsår, spruckna läppar eller svullet tandkött. Och det finns fler än 400 läkemedel som minskar mängden saliv, vilket orsakar muntorrhet som ökar risken för tandköttssjukdom eller sämre tänder. Zendium är skonsam mot såriga munnar. Den har en mild smak, och är mer skonsam än tandkräm som innehåller SLS. Och det är kliniskt bevisat att den förbättrar tandköttshälsan.

Fortsätt att läsa

zendium forskning

Forskningen bakom Zendium

Upptäck hur det fungerar

Zendiums mål är en frisk mun

Friskare munnar. Friskare kroppar.

Ta reda på vad som driver oss