Zendium image

Informationsbroschyr om tandköttshälsa

Det finns vissa typer av patienter som är mer benägna att ha dålig munhälsa. Gravida kvinnor, personer med dålig kosthållning, personer med sjukdomar som diabetes, eller patienter som lider av stress kan alla vara mer mottagliga för tandköttsproblem. Andra patienter drabbas ofta av aftösa munsår (afte), vilket gör att munslemhinnan är känslig vid tandborstning.

Den senaste forskningen tyder på att tidiga tecken på tandköttsproblem kan vara ett varningstecken på en störd naturlig balans mellan mikroberna i munnen, vilket gör att de sjukdomsframkallande arterna dominerar. I de här tidiga sjukdomsskedena har tandläkare och tandhygienister en unik möjlighet att ingripa med rekommendationer för munvård och råd om hur balansen kan behandlas för att hjälpa till att återställa hälsan. 

Visa den här broschyren för dina patienter som en hjälp att öka kunskapen om munhälsan. Den innehåller lättlästa råd om god tandborstningsteknik och hur sår kan hanteras. Broschyren förklarar att Zendium är ett effektivt men ändå skonsamt sätt att sköta munvården, som kan bidra till att balansera mikrobiomet på ett naturligt sätt, som är skonsamt mot munnens mjukvävnader

Ladda ner broschyr PDF ( 764 KB)