INFEKTIONER I TANDKÖTTET

Behandling av infektioner i tandköttet

Visste du detta? I Frankrike är tandköttsproblem det största dentalproblemet. 21% av befolkningen väljer ett friskt tandkött över vitare tänder och ilningar som det område de är mest oroliga över.

Vad är en tandböld?

När din mun inte får den uppmärksamhet som den behöver för att hålla sig frisk kan det hända att tandköttsbölder uppstår. Vikten av god munvård blir aldrig mer uppenbar än vid uppkomsten av tandköttsinfektioner, vilka är obekväma och kräver professionell behandling. För att bättre förstå hur man hanterar denna sjukdom, läs vidare för att lära dig om orsakerna och symptomen till tandköttsinfektioner.

Oavsett orsaken till en dental infektion av detta slag är det viktigt att vidta åtgärder så snart som möjligt.

Det gör ont. jag vill veta mer!

En tandköttsböld börjar som en bakteriell infektion. Ofta är orsaken till tandköttsinfektioner direkt relaterad till bristfällig munhygien och oregelbunden tandvård. Oavsett orsaken till en dental infektion av detta slag är det viktigt att vidta åtgärder så snart som möjligt. En tandköttsinfektion kan snabbt sprida sig från en tand till närliggande tandkött och benet i ansiktet och nacken, vilket kan resulterara i en tandböld.

Tandbölder kan orsaka bultande smärta och kan minst sagt vara obekväma. De uppenbarar sig ofta som en ficka av var som orsakar ett massivt tryck på tänderna och tandköttet, så det är viktigt att ta itu med smärtan snabbt.

Symptom till tandköttsinfektioner

Om du misstänker att du håller på att utveckla en tandköttsinfektion kan du förvänta dig smärta, svullnad och rodnad på och kring det förekommande området. Kontakta en läkare omedelbart för att få rådgivning om lämplig behandling. Om infektionen fortsätter utvecklas kan du också uppleva illamående, kräkningar, feber och frossa. Förutom de synliga symptomen kan du få problem med att öppna munnen eller svälja.

Kom ihåg: behandling av tandbölder kräver professionell vård. Du kan inte behandla en infektion eller böld själv. En tandläkare kommer att kunna ge dig den experthjälp du behöver för att återställa och återuppta kontrollen över din orala hälsa.

FÖREBYGGANDE METODER

Förebyggande metoder

I en ideal värld skulle vi helt och hållet kunna undvika tandköttsinfektioner. I verkligheten är det inte alltid möjligt, så här är några tips som hjälper dig att utöva en god munhygien och förhindra att tandköttsbölder uppstår i framtiden:

  1. Var noga med din munvårdsrutin: borsta och flossa dagligen med en skonsam och mild tandkräm speciellt utvecklad för personer med tandköttsproblem, såsom Zendium BioGum.
  2. Besök din tandläkare regelbundet. Regelbundna undersökningar kan hjälpa till att upptäcka potentiella problem innan de hinner utvecklas till något allvarligare
  3. Besök din tandläkare vid tecken på karies. Att känna ömhet eller obehag när du äter bör inte ignoreras. Obehandlade hål kan utvecklas till ännu mer smärtsamma tandbölder.
  4. Undvik tobak i alla former och minska på alkoholkonsumtion - båda dessa vanor kan vara potentiella orsaker till tandköttsinfektioner. Dessutom är detta ett bra förslag på din hälsa i allmänhet

Nyckeln till en god tandhälsa är ingen hemlighet: regelbundet underhåll och regelbundna besök hos tandläkaren. Nu när du vet att tandköttsinfektioner kan vara det direkta resultatet av dålig munhälsa har du makten att förhindra dem. Prova tandkrämen Zendium BioGum, speciellt utvecklad för personer med tandköttsproblem. Den innehåller samma enzymer och proteiner som munnen själv, inklusive proteinet laktoferrin som är känt för sina lugnande egenskaper. Det är kliniskt bevisat att den vid varje borstning ger extra kraft för att bekämpa orsakerna till irriterat eller blödande tandkött. Och viktigast av allt; om du befinner dig i behov av behandling av en tandköttsinfektion ska du gå till tandläkaren så snart som möjligt.

För mer information om smärta i tandköttet, klicka. här ici.

* Baserat på studie där 2 449 personer, representabla för den franska befolkningen, frågades om sin munhygien. Studie genomförd av TNS 2014.

Tipsen i denna artikel utgör inte medicinsk rådgivning, utan är endast tillgängliga för informationsändamål. Vi rekommenderar att du konsulterar med din tandläkare om du upplever problem med tandköttet.